بررسی روزنامه‌های صبح تهران؛ پنجشنبه ۱۱ اسفند
نوشته شده توسط : blpwjob

روزنامه های روز پنجشنبه، یک روز پیش از انتخابات مجلس، بیشتر بازتاب دهنده ارزیابی های نهایی جناح های مختلف از انتخابات و شرایط برگزاری انتخابات است. اما حتی در روزنامه های وابسته به رهبر جمهوری اسلامی هم آنچنان علاقه ای به اظهار نظر در باره اهمیت این که چه کسی برنده انتخابات باشد، دیده نمی شود. روزنامه های جناح های میانه رو و اصلاح طلب هم چندان ابراز هیجانی نسبت به انتخابات . نتیجه آن نشان نداده اند.

صفحه اول روزنامه اعتماد

انتخابات در صفحه اول اعتماد

روزنامه کیهان در عنوان اول خود می نویسد « رأی فردا ، ضربه دیگری به استکبار» و روزنامه تهران امروز به نقل از سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی تیتر زده است « ملت روز جمعه سیلی سختی به استکبار می‌زند» , روزنامه شرق در تیتر اول خود نوشته است « ملت اراده مستحکم خود را به رخ دشمن خواهد کشید» و روزنامه آرمان روابط عمومی در عنوان اصلی خود نوشته است « گزارش پرونده فساد اقتصادی به خبرگان ».

روزنامه جهان صنعت در عنوان اول خود نوشته « مشکلات بودجه افزایش می یابد» و روزنامه دنیای اقتصاد در تیتر اول نوشته « سناریو های آینده اقتصاد جهان».

رونامه های اعتماد و مردمسالاری هم بخش عمده صفحه اول خود را به عکس و اخبار دیدار تیم ملی فوتبال ایران با تیم ملی فوتبال قطر اختصاص داده اند.

رای دهندگان تیرانداز

روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «تک تیراندازان به صف !» به قلم محمد ایمانی، رای دادن را به تیراندازی و رای دهندگان را به تیراندازان تشبیه کرده است. سرمقاله نویس کیهان می نویسد « می شود پیشاپیش برآورد کرد که «برندگان» و «بازندگان» این مصاف بزرگ انتخاباتی چه کسانی هستند؟» روزنامه کیهان در توصیف برندگان و بازندگان انتخابات می نویسد «طیف ها و گروه هایی که دست رد به دعوت دشمن زدند و نامزد آوردند، پیروزند چه آنها که به مجلس راه پیدا می کنند و چه آنان که بار امانت به دوششان نمی افتد.»

همین روزنامه سپس در تهدیدی نسبت به کسانی که در انتخابات شرکت نمی کنند می نویسد: « اما آنها که رسم وفا به جا نیاوردند و به مردم خود جفا کردند، بازنده و زیانکار اصلی هستند. نام و اثر انگشت آنها نیز پای صفحات تاریخ خواهد ماند. آنها لعنت شدگان ابدی هستند»

روزنامه کیهان در پایان یادداشت خود می نویسد « فردا ضمن انتخاب صالحان، انگشتان هویت یافته از خون سرخ شهیدان را با چشم طمع بدخواهان آشنا می کنیم!»

جای خالی احزاب

روزنامه مردمسالاری یادداشتی دارد با عنوان « بعد از امروز».

روزنامه مردمسالاری که انتخابات را تمام شده فرض کرده، در باره نبودن احزاب در کشور نوشته است. « با اتمام انتخابات مجلس و فرو نشستن به اصطلاح رقابت های انتخاباتی، ضرورت وجود احزاب و تشکیلات منسجم، پایدار و مقبولی که بتوانند برنامه ریزی علمی و اصولی برای حل و فصل مسائل کلان کشور و حفظ منافع ملی و تقویت جایگاه کشور ارائه دهند و با برنامه های از پیش تعیین شده بر آن نظارت کنند، کاملا احساس می شود."

ضیا مصباح می نویسد « تاریخ معاصر ایران نشان داده که هر زمان حکومت برای ایجاد تشکیلات سیاسی اقدام کرده یا در زمان قدرت در تاسیس حزب یا ایجاد سازمان های سیاسی ذینفع بوده، چنین سازمان هایی به علت هجوم افراد سودجو، با یک رشد و توسعه ظاهری همراه شده است.»

کارتون جهان صنعت

کارتون جمال رحمتی در جهان صنعت

سرمقاله نویس مردمسالاری در باره جناح بندی های نمایشی که جایگزین احزاب شده است می نویسد: « بر اثر عدم استقبال افراد معتقد، میهن دوست و با ایمان از اینگونه سازمان ها، این دسته بندی ها برخلاف ظاهر قدرتمند از درون تهی شده و به محض پایان یافتن موقعیت ها و شرایط یا مواجه شدن با مشکل از میان رفته اند.»

آقای مصباح در پایان اظهار امیدواری کرده است که « ضرورت سازماندهی احزاب قوی و پایدار در جامعه از هم اکنون تا انتخابات ریاست جمهوری آتی آنچنان فراهم شود که مملکت به صورت دائم مواجه با بی برنامگی، تغییر مکرر مدیران اجرایی براساس ارتباطات نه ضوابط و نهایتا افت ارزشهای اخلاقی و اجتماعی ناشی از عدم وقوف به مسائل اقتصادی و فرهنگی و... نباشد و دست به کاری زنند که غصه سرآید و مدیریت کشور طوری عمل کند که مدیریت امور بر برنامه های دقیق کلان متکی شود و احساسات، سلایق و روابط شخصی گذرا، مجال اثرگذاری نداشته باشد.»

خاطرات مجالس فرمایشی دوران پهلوی

روزنامه ابتکار یادداشتی دارد با عنوان «مجلس باید ضامن اجرای قانون باشد» از صالح نقره کار.

روزنامه ابتکار می نویسد « علی القاعده”مجلس”تجلی بی واسطه اراده عمومی است. هر قدر ضریب اتصال به خواست خالص شهروندان در این نهاد بالاتر رود،تامین”خیر عمومی” کلیت جامعه امیدوارکننده تر خواهد بود. همپوشانی اراده ملی با کارکرد مجلس، زمانی به اوج خود می‌رسد که این نهاد، تجانسی تمام عیار با آرمانها و ایده های جمهور مردم داشته و به جای تمسک به مناسبات مرسوم نهاد قدرت و ثروت یا دغدغه تامین تمنیات صاحبان مناصب عمومی،دلواپس جلب رضایت خاطر شهروندان و پشتیبانی از حقوق و آزادی های فردی و جمعی باشد.»

سرمقاله نویس ابتکار در پایان در توضیح آنچه باعث بی اعتباری مجلس است می نویسد « تاخیر فاز یا گسست از مطالبات مردم،خطر بی هویتی رکن تقنین را در پی خواهد داشت.تجربه ای که بفرموده امام خمینی در جمع نمایندگان نخستین دوره مجلس شورای ملی وقت یادآور خاطرات تلخ مجالس فرمایشی پهلوی اول و دوم و تعمیق چالش دولت-ملت خواهد بود.»

دعوت به شرکت در انتخابات برای لغو تحریم ها

روزنامه تهران امروز یادداشتی دارد با عنوان « برکات حضور مردم» از سید رضا اکرمی که عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز است.

ضمیمه روزنامه شرق

ضمیمه روزنامه شرق

آقای اکرمی در توضیح علت دعوت به حضور در انتخابات می نویسد « شرکت مردم در انتخابات بر دو عامل مهم خارجی نیز تاثیرگذار است؛ نخست بر تحریمهایی که علیه کشور اعمال شده و دیگر در انقلابهای منطقه.»

این عضو جامعه روحانیت می نویسد « حضور گسترده مردم در انتخابات می‌تواند این انگیزه را در آنان تقویت نماید که مردم ایران نظام اسلامی خود را قبول دارند و به این دلیل پس از پشت سر گذاشتن فراز و فرودهای بسیار، بیش از ۳۰ بار و در انتخابات‌های مختلف وفاداری خود را به آن نشان داده‌اند. از این رو ممکن است این انگیزه را در کشورهای تحریم کننده به وجود بیاورد که در اعمال تحریمها تجدید نظر کنند. »

اصولگرایانی که اصلاح طلب شده اند

روزنامه آرمان روابط عمومی یادداشتی دارد از صادق زیبا کلام که به شرح گرایش اصولگرایان به زبان اصلاح طلبانه پرداخته است.

آقای زیبا کلام می نویسد « اگر مشاهده گری ظرف دو سال و هشت ماه گذشته ادبیات اصولگرایان را نســبتبه اصالاح طلبان و جریان اصالح طلبی ثبــت و ضبــط می کــرد، از تغییر آشــکار آن ظــرف یک ماه گذشــتهدر شگفت می شد. ظرف دو سال و هشت ماه گذشته، اصولگرایــان با ادبیاتــی دیگر از اصالح طلبان یــادمیکردند. بارها در پشــت تریبونهای رســمی و غیررسمی اعلام کردند که اصالح طلبان اگر می خواهندبازگردند، می بایستی ابتدا توبه کنند و آنان را جریانی تمامشــده می دانستند. »

به نوشته آقای زیبا کلام با شروع تبلیغات انتخاباتی،« اصولگرایان نه تنها اصرار ورزیدند کــه اصلاح طلباندر انتخابات شــرکت کرده انــد، بلکه آنان را با ادبیات قبل خطــاب نکردند. این فقط تغییر لحن اصولگرایاننسبت به اصلاح طلبان نبود. بلکه آنان در جریان این انتخابات مقدار زیادی از گفتمان اصلاح طلبی را هم بهعاریت گرفتند.»

آقای زیبا کلام چنین نتیجه گیری می کند که « چه تغییر لحن شــماری از اصولگرایان و چه دعــوت آنان ازحضور اصلاح طلبان، مبین آن اســت که خود اصولگرایان هم وقتی می خواهند به مســائل به صورت جدی وفارغ از نگاه جناحی بپردازند، اذعان میکنند که نباید از نگاه اصلاحی به امور غافل شد.»

استفاده دولت از فضای انتخاباتی

روزنامه دنیای اقتصاد سرمقاله ای دارد با عنوان « ضرورت ارزیابی فاز اول یارانه قبل از آغاز فاز دوم».

محمد صادق جنان صفت در این یادداشت می نویسد« تغییر ۱۸۰ درجه‌ای سیاست پولی که چندی پیش اعمال شد نشان داد که تصمیمات غافلگیرکننده همچنان در دستور کار دولت قرار دارد.»

روزنامه دنیای اقتصاد می نویسد عجله دولت در شرایطی است که بیشتر اقتصاد دانان ادامه این سیاست را قابل تامل می دانند.

آقای جنان صفت علت این بی اعتنایی دولت به هشدار ها را در شرایط انتخاباتی جستجو می کند و می نویسد « مدت زمانی که از فعالیت دوره هشتم مجلس باقی مانده با فضای خاصی که از انتخابات مجلس نهم پدید آمده و می‌آید، احتمال نظارت دقیق از سوی این نهاد نیز وجود ندارد و این چیزی نیست که دولت نداند. همچنین شرایط ویژه‌ای بر اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن تحمیل شده که اعضای این نهاد نیز در فضای فعلی راهی برای بیان دیدگاه‌های خود ندارند. از سوی دیگر، دولت با انتشار اخباری درباره حذف ثروتمندان از دریافت یارانه و دادن مبالغ بیشتر به گروه‌های کم‌درآمد فقط بر جنبه خاصی از هدفمندسازی تکیه می‌کند که برای نقد ابعاد دیگر این تصمیم مهم ایجاد مصونیت اجتماعی می‌کند. بنابراین با توجه به اینکه آغاز فاز دوم، به مسیر غیرقابل برگشتی تبدیل خواهد شد آیا نباید با تامل و ارزیابی دقیق وارد این راه شد؟»

کارتون روز

کارتون کیوان زرگری در روزنامه شرق

کارتون کیوان زرگری در روزنامه شرق





:: برچسب‌ها: لندن ,
:: بازدید از این مطلب : 414
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: